Tingaus sekmadienio makaronų užkepėlė

30 Nov 2012

Praėjęs sekmadienis pasitaikė labai tingus, tad ir kulinarinių šedevrų nebuvo. Visai laimei… Todėl gimė makaronų užkepėlė.  Tai viena iš tokių užkepėlių, kurios gaminamos atsidarius šaldytuvą ir surinkus įvairius likučius. Žodžiu, užkepėlė šaldytuvui ištuštinti.

Aš naudojau:

– pakelį makaronų

– vieną didelį patisoną

– vieną labai ilgą, bet labai ploną porą

– vieną mažą kaliaropę

– porą vidutinio dydžio morkų

– porą labai mažų saldžių pipirų

– rukyta mėsą

– fermentinį sūrį

– kubelį daržovių sultinio.

Prieskoniai:

– mairūnas

– druska

– malti juodieji pipirai.

Riebalai:

– palmių aliejus.

Procesas
Kol makaronai virė puode (į vandenį įmečiau sultinio kubelį), keptuvėje kepė smulkinti patisonai, porai ir kaliaropė. Morkas kepinau atskirai. Makaronus su visu vandeniu bei pakepintas daržoves, druską, pipirus, mairūną supyliau į kepimo skardą (naudoju stačiakampio formos, aukštais kraštais). Viską labai gerai išmaišiau. Po to subėriau smulkinta mėsą ir tarkuotą sūrį. Nebemaišiau! Visą šitą tortą įkišau įkaitinton iki 180C orkaitėn. Kepti reikėtų ~15min.  Jei sugebėsite kepti per ilgai ir ištrauksite net po pusvalandžio, vis tiek  bus skanu. Mums buvo 🙂

2 Responses to “Tingaus sekmadienio makaronų užkepėlė”

  1. skirmantas tumelis 06. Dec, 2012 at 11:07 #

    Čia, žiū, reikia tuos makaronus susisteminti į atskirą internetą, nes ir aš šaldytuvui tuštinti juos gaminu retkarčiais 🙂
    Retkartis nr. 1
    Retkartis nr. 2

    • Vytautė 06. Dec, 2012 at 22:34 #

      Ačiū Skirmanai, ten baisiai skaniai viskas atrodo. tik mūsų kai kuriems asmenims negalima pieno produktų, bulvių, vištienos ir kiaušinių (apie tai išsamiau aš dar rašysiu bloge), tai nžn kas ten lieka iš tavo makaroninių skanėstų. Bet aš improvizuosiu ir parašysiu kas gavosi 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos